1DB925A3-CACA-419A-B00C-F264F5896B08

Transmissie

We zitten midden in een transitie, wereldwijd.

Wat ben ik nu blij met al mijn emoties. Emoties zorgen ervoor dat je bewust in je gevoel komt en dat is hard nodig.

Compassie voor anderen en niet voor jezelf is zo’n emotie die over mag gaan naar jezelf. Een die ook mag draaien. Liefde voor jezelf wordt vaak gezien als bijzaak – terwijl het juist het begin is van een goede relatie met de anderen.

Trek je deze nog ruimer dan is het zelfs de sleutel van je kosmisch bewustzijn naar de relatie met de Kosmos. Best een nieuwe of grote stap voor sommige mensen.

Dat we nu in die transitie zitten is dus best een positief en belangrijk moment op deze aarde en voor jezelf om aan deel te nemen. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met ons op dit moment van alle regels, onduidelijkheden en onrust.

Emoties komen los, gevoel van gemis en verdriet omdat we elkaar niet meer mogen knuffelen, opa’s en oma’s die we niet meer mogen bezoeken, onze kinderen die zonder informatie vooraf aan de ouders, op school worden ingeënt, het verlies van ons zelfbeschikkingsrecht die er in een spoeddebat doorheen wordt gedrukt leveren flinke emoties op.

Liefde voor jezelf wordt vaak gezien als bijzaak – terwijl het juist het begin is van een goede relatie met de anderen.

Victoria

Emoties willen ook gevoeld en gehoord worden, hoe dan ook, anders blijven ze zeuren en frustreren en juist nu kunnen we ze moeilijk of helemaal niet kwijt vanwege alle beperkingen die ons zijn op gelegd. We hebben gaandeweg ons leven geleerd onze gevoelens te onderdrukken, en weten we nu niet meer wat we er mee aan moeten ook daar ligt nu de mogelijkheid om te transformeren.

Emoties te gaan transformeren vragen om zelfcompassie. Dat is de eerste stap die je kan maken voor jezelf. Vervolgens is het de kunst om daar verbinding mee te maken. Als je herkent en erkent wat je voelt is de start van al begonnen. Het stelt je in staat bewust nieuwe ervaringen op te doen en verbinding met jezelf en anderen te maken. Verbinding te maken die totaal nieuw voor je is nu de ballast er af is.

Eng? Best wel.

Frustratie en weerstand speelt dan voor de meeste mensen in eerste instantie direct op. Zodra dat gebeurt weet je zeker dat je de boel bij jezelf in beweging hebt gebracht en je op de goeie weg zit. Laat je hierdoor niet verleiden om je terug te trekken en te vervallen in een soort oude me time. Lekker gaan shoppen of met chocolade en een leuke film gaan kijken of wat je ook maar doet om jezelf te misleiden.

Neem de ruimte en de tijd voor jezelf.

Als ik me slecht voel dan neem ik daar de ruimte en tijd voor. Als ik dan bij een emotie kom en daardoor moet huilen merk ik dat er een zachtheid onder zit en heeft de transmissie al direct plaats gevonden.

Alles is liefde hoor je vaak ook als je, jezelf in de weg zit. De tijd van niet naar dat rotgevoel te gaan omdat je die dan zou voeden is voorbij. Je merkt door er naartoe te gaan en te doorvoelen dat je door een laag heen bent gekomen. Soms is dat zelfs een gepantserde laag.

Het is fijn om daarbij hulp te krijgen. Paarden kunnen je daar heel goed bij ondersteunen. Zij helpen je duidelijk en helder te voelen en te erkennen wat en wie je nu werkelijk bent. Hoe het voelt als je in balans bent met je emoties maar ook hoe je dat doet is belangrijk.

Zij voelen hoe jij je voelt en wie je wezenlijke zelf is i.p.v. waar we aan denken te moeten voldoen.

Wat ook belangrijk is in je proces is om de oordelen die je over jezelf hebt mindfull op te merken en niet te geloven. Ze zijn meestal gebaseerd op ingevoegde angst-programma’s die dus maar bedacht zijn door anderen maar wie je dus wezenlijk niet bent.

Je kunt die gedachtes gaan herkennen en gaan voelen of deze wel jouw innerlijke waarheid zijn of gewoon maar gedachtes.

Uit ervaring weet ik dat die gedachtes dan gewoon stoppen.

Wat is jouw ervaring?

X Victoria

Posted in

Victoria

1 reactie

  1. Brenda van den Brink op 5 oktober 2020 om 13:41

    Wat een mooi blog Victoria, dit resoneert met mij. Levend in de woestijn, ver weg van alle tumult hoewel dit je wel weet te bereiken via internet, wordt je wel op jezelf teruggeworpen. Hoewel het paradijselijk klinkt (en ook is) is het een grote test geweest waarin ik diep heb mogen gaan om mezelf terug te vinden. Er zijn tijden geweest dat ik mensen niet meer kon vertrouwen, ze waren zover weg van mijn waarden in het leven. Dankzij de dieren, paarden, katten en honden die meteen aanvoelen hoe je stemming is en daar op reageren door naar je toe te komen of zich van je af te keren, krijg je wel inzicht in jezelf, want je kunt de dieren en jezelf niet voor de gek houden. Vervolgens is er maar 1 weg, terug naar je mooie zelf. Onuitsprekelijk dankbaar voor deze vreselijke testen en prachtige ervaringen. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik mijn hart volg, mijn intuïtie vertrouw en weer in mijn eigen kracht en (zelf)liefde mag staan om anderen net dat duwtje of inzicht mag geven om verder aan te werken, samen met de dieren.
    Dank je wel lieve Victoria, Gentleman, Missy en Sproet dat jullie me geholpen hebben met nog meer inzichten, puur door de reactie van de paarden en “vertaling” en aanvulling van Victoria. Het is zo fijn dat een buitenstaander je nog meer stappen vooruit kan duwen en het healing proces van vastgeroeste pijnen aanwakkert. Liefs uit de Wadi Rum woestijn.

Laat een reactie achter